0599-616701
info@luckyjoe.nl

Rozenlaan 56
9521GK Nieuw Buinen

Spotlight

Het laatste nieuws uit de muziekwereld!

‘Jason Staal feat. Paul de Munnik’

‘Jason Staal feat. Paul de Munnik’

De 34 jarige Singer Songwriter Jason Staal is jaren actief geweest als liedjesschrijver van de Drentse Nederpopband Asman. 

Na 15 jaar stopte de band en is Jason Staal als solo artiest doorgegaan: Alléén schrijven, alléén spelen en alléén verder aan het roer van zijn eigen muzikale carrière, maar samenwerkend met muzikale vrienden die maar één ding wilden: Een mooi album maken. Zó ongeveer begint Jason’s eerste biografie, kijk op internet. En.. daar zal het niet bij blijven.

‘DAGGEDACHTEN’ Het debuut album van liedjesschrijver Jason Staal. Kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor The Beatles, Acda en de Munnik en The Beach Boys. Het album komt op een bijzondere wijze tot stand met medewerking van niet de minste uit de Nederlandse muziekwereld: De productie van Jason’s eerste album is namelijk in handen van Sytse Broersma, bassist van De Kast. Sytse, geen onbekende voor Jason, produceerde al eerder het album van Jason’s voormalige band Asman. Via Sytse kwam Jason natuurlijk ook in contact met de zanger van De Kast, Syb van der Ploeg. Wie denkt dat hun eerste contact over en weer zou bestaan uit “Hoe gaat ’t met je?“ heeft ’t mis: Jason vroeg aan Syb om ‘even in een appel te bijten’. Hij had tijdens radio-opnamen voor Omroep Fryslân een ludiek geluidsfragment nodig vanwege een stukje tekst in de met het album gelijknamige nummer ’Daggedachten’. Deze bijt in de appel bevalt Jason zó goed dat hij Syb vervolgens vraagt om een duet met hem op te willen nemen; wat het prachtig dromerige ‘Droomloos’ tot gevolg heeft. Dan het duet met Tim Akkerman. Dat is op een heel speelse manier tot stand gekomen. Tim speelde in het plaatsje Anderen (Drenthe) en Jason speelde net vóór Tim. Ze kwamen te praten over woorden en spreekwoorden wat een mooie klik tussen de twee muzikanten teweeg bracht. De dag erna moesten ze beiden optreden bij hetzelfde event en besloten samen een aantal liedjes te spelen. Dan vergaat er enige tijd na dit gezamenlijke optreden tot aan de ‘Horizon Tour’, een varend festival langs de Waddeneilanden. Tim en Jason ontmoeten elkaar daar weer en na een avond goed dronken te zijn geworden vraagt Jason ‘of Tim mee wil doen op zijn eerste album’.. en dan krijg je ‘Zo gezegd, nooit gedaan’.

 Jason

 Jason is jarenlang megafan van Acda en de Munnik, ze zijn eigenlijk de belangrijkste reden waarom hij liedjes is gaan schrijven. Jason wilde niets liever dan in zijn eentje ook ‘een soort van Acda en de Munnik’ zijn. Jason gaat gemotiveerd naar de Kleinkunst Academie in Amsterdam en krijgt daar vervolgens les van… Paul de Munnik! Omdat dit op den duur voor hem toch wel wat verwarrend werd, is hij gestopt met de opleiding. Maar na een paar jaar begon Jason het toch wel erg jammer te vinden dat hij toentertijd niets heeft gedaan met Paul: Tijdens een try-out van Paul zocht Jason hem weer op en vroeg hem of hij mee wilde doen op zijn komende nieuwe album. Paul antwoordde spontaan “Ja”, maarrr.. “alleen als ik het een mooi nummer vind…”. Jason is er goed voor gaan zitten en niet veel later al, hebben ze, omdat Paul erg druk was, tijdens een voorstelling van Paul in Theater Geert Teis in Stadskanaal, met een mobiele studio in het techniekhokje, de zang van Paul in het nummer ‘(Voor Nu) De laatst keer’ opgenomen’. Jazeker, het nummer wat NU op single is uitgebracht. Het is januari 2017, Paul de Leeuw komt met zijn nieuwe programma ‘Wie steelt mijn show’. Jason werkt aan deze show mee. Hij schrijft het liedje ‘Meer dan jij’ als vervolg op het nummer ‘Zonder jou’ van Paul en Simone Kleinsma en hoopt eigenlijk dat Simone en Paul dit nummer gaan zingen. Maar Simone is verhinderd en Jason wordt, onvoorbereid, door Paul de Leeuw het podium opgesleept. Jason zingt het nummer nu zelf samen met Paul en ‘steelt de show’ glansrijk. Hij gaat naar huis met de grote prijs: Een Hunebed-dekbed-overtrek-set.. Jammer, dit nummer staat niet op het album, maar Jason is wel een prachtige ervaring rijker. En Jason is nog niet klaar met zijn mooie duetten:  Naast die van Syb van der Ploeg, Tim Akkerman en Paul de Munnik staan er nóg twee op “DAGGEDACHTEN”. En niet de minste: .Één met acteur Maarten Heijmans, het mooie ‘Ik keek om te kijken of jij keek of ik keek (naar jou)’ en het country-rock getinte Lig ik toch niet wakker van’, met de heren van Mooi Wark. MOOI WARK JASON!

 Jason wordt op zijn album bijgestaan door cellist/ bassist Steven van Hoogdalem en drummer Levy IJtsma. Van: Ballades voor Joep tot Gedachten over de dag.
Alle teksten en muziek: Jason Staal. 

“Hartverwarmend vakmanschap” [ OOR Magazine ] 

“Oog voor detail” [ Dagblad van het Noorden ]

Bron: ILS RTV Media Promotie

Aukje Fijn - "Zeg dat je me niet vergeet"
Linda Kools – Kleine zonnestraal.