Danilo Wattez lanceert nieuwe hit ‘Zingen op Ibiza’.
Danilo Wattez, bekend van de vlottere Nederlandstalige muziek, wil ondanks het afblazen van allerlei festivals en optredens vanwege Corona, toch vrolijkheid onder het publiek brengen.
Hij wil door op de ingeslagen weg. De jongeman uit het Drentse Elim maakte in het verleden al naam als veelbelovend wielertalent en boekte daarmee vele successen
(o.a. Nederlands Kampioen baanwielrennen en derde op het NK wielrennen op de weg).
Vanwege blessureleed en daarmee gepaard gaande langdurige herstelperiodes, besloot hij het over een andere boeg te gooien.
Een paar jaar geleden al, viel het tijdens een feest georganiseerd door zijn vader op, dat Danilo goed bij stem was.
Met het welbekende nummer van Danny de Munk: ‘Krijg toch allemaal de kolere’, wist hij het gevoel te raken van menig toehoorder.
Iemand uit het publiek vroeg zich hardop af, waarom ze dit nog niet eerder hadden gehoord.
De man kende een studio, waar een paar maand later Danilo’s eerste eigen nummer, ‘De zon in mij’, werd geproduceerd.
De artiest zette door en werd vooral op regionale festivals geboekt in Zuidwest Drenthe, waar de nieuwe nummers ‘Als je lacht’ en ‘Weekend’, goed werden ontvangen.
Zo goed zelfs, dat Radio- en TV-zenders in den lande dit ook oppikten en de hits uitzonden.
Ook op streamingdiensten als Spotify, en natuurlijk op YouTube, zijn de nummers te zien en te beluisteren.
Inspiratie
Met ‘Zingen op Ibiza’ geeft Danilo invulling aan een nieuw avontuur. Alhoewel dat avontuur zich al een tijdje terug afspeelde, toen Corona nog onbekend was.
Hij was geboekt voor een optreden op Ibiza en koppelde daar een vakantie aan vast. Op Ibiza Airport kreeg hij toevalligerwijs een regelrechte Spaanse schoonheid in het vizier.
Haar verschijning was verbluffend en hun blikken kruisten elkaar. En niet alleen dat. Het leek alsof de tijd bevroor en ze elkaar een tijd lang gebiologeerd aankeken.
Ze begroetten elkaar elk in hun eigen taal. Zij zei ‘Ola’, Danilo beantwoordde dat met ‘Hallo.’
Daar bleef het op dat moment bij. ,,De sprakeloosheid van dat moment is toch lang tussen mijn oren blijven zitten’’, vertelt de zanger.
,,Maar het inspireerde me wel tot mijn nieuwe liedje, want voor die schoonheid wil ik ‘Zingen op Ibiza’. Er is een mooie clip opgenomen door Xandro Media bij het ‘Nije Hemelriek’ in Gasselte.
Dat had Danilo liever op Ibiza zelf gedaan, maar om voor de hand liggende reden moest het in Nederland gebeuren. Het nieuwe nummer is geproduceerd door Studio Vredeveld & Russchen Music.
Die produceren ook nummers van o.a. Tino Martin, Samantha Steenwijk en Kraantje Pappie. Danilo hoopt met ‘Zingen op Ibiza’ door te breken en landelijke bekendheid te krijgen.

Dank aan Score Promotions

X