2020 is nu al – op bijna de helft van het jaar – een bijzonder maar ook vreemd jaar.
Zeker voor Veteranen die toch eigenlijk dit jaar best wel een volle agenda hadden rondom alle festiviteiten welke betrekking hebben op o.a. ons 75 jarige bevrijdingsactiviteiten.
Je zou het bijna vergeten dat we 75 jaar geleden bevrijd werden en sindsdien in vrijheid kunnen leven als we om ons heen kijken.
Daarbij hebben we sinds maart ook te maken met maatregelen rondom Covid-19. Kortom alles bij elkaar is het niet vrolijker op geworden.

‘Sinds jaren hebben wij ieder jaar een Nederlands Veteranendag waar wij als Veteranen bij elkaar komen en door Zijn Majesteit de Koning een Defilé wordt afgenomen.
Jaarlijks komen naast vele veteranen ook bezoekers naar deze dag in Den Haag om hun waardering en erkenning te laten zien.
Ons doet het als veteranen wel wat als mensen voor jou klappen of zeggen dat ze waardering voor je hebben.
Om die waardering en erkenning te bevorderen zijn er landelijk door vele veteranen lokale initiatieven en projecten opgezet.
Initiatieven en projecten waarmee wij ook onze onderlinge band willen verstevigen.
Een van die projecten is Veteranen tv waarin wij binnenkort de kijker door de ogen van de Veteranen en Thuisfront wil meenemen door de wereld van Veteranen.

Met de lancering van dit initiatief is de eerste stap het uitbrengen van een speciaal nummer om alle luisteraars en kijkers op wat voor manier dan ook een boodschap
te geven dat we onze vrijheid moeten koesteren. We hebben gekozen voor een nummer met een boodschap wat met passie en gevoel kon worden ingezonden.

Met medewerking van Mpire en StageNL kwamen wij in contact met Zangeres Danique uit Tiel.
Nadat wij aan Danique ons idee vertelde vond zij het direct een geweldige eer om dit te mogen doen en bood ons aan geheel belangeloos mee te werken.
Het resultaat mag er zijn. Met trots zullen wij op Veteranendag, 27 juni 2020 het nummer “Wat was het Waard” lanceren wat wij vervolgens zullen opdragen
aan alle helden die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd en onze collega`s die zijn omgekomen tijden vredesmissies.
Dank aan: StageNl

X