Danny Nicolay brengt met “Huil Niet Om Mij” een prachtige muzikale ode aan zijn overleden vader, die afgelopen 14 maart 75 jaar zou zijn geworden
Danny Nicolay: ‘Hij was mijn vader, mijn beste vriend, mijn voorbeeld en mijn grootste fan!’ Met trots vertelt Danny over de mooie momenten, die zijn vader hem gegeven heeft.
‘Mijn vader was altijd positief, grappig en stond voor iedereen klaar. Helaas stierf hij zeven jaar geleden na een langslepende ziekte, maar tot het laatste moment heb ik mogen genieten van zijn spirit.’

Danny Nicolay
De op 12 november 1973 geboren Danny Nicolay heeft zijn naam al lang geleden gevestigd op de Nederlandse bühne. Hij geeft al jaren onvergetelijke optredens door heel Nederland.
De Nederlandse zanger heeft al vele hits en albums op zijn naam staan. Zijn trotse vader volgde hem 27 jaar lang van optreden naar optreden.
Danny: “Hij vertelde aan iedereen (of ze het wilden of niet), dat ik zanger ben en vroeg ze of ze mijn nieuwste nummer al gehoord hadden.”

Huil Niet Om Mij
De laatste 7 jaar heeft Danny, door privéomstandigheden, het op muzikaal vlak rustig aan gedaan.
Twee jaar geleden kreeg hij een songtekst onder ogen, geschreven door Pieter van Schooten, die hem niet losliet.
Dankzij vriend en producer John Dirne van de White Villa Studio’s besloot Danny het nummer: “Huil Niet Om Mij” op te nemen en uit te brengen onder platenlabel Toekomst Music.
‘Dit juweeltje moet gehoord worden’, zegt een dankbare Nicolay.

Ode aan jou Pap!
‘Lieve Pap, vandaag zou je 75 jaar geworden zijn, iedere dag word je gemist door iedereen die jou liefhad.
Speciaal voor jouw 75ste verjaardag breng ik deze muzikale ode aan jou…,want zoals je laatste woorden waren: Huil niet om mij!’ Liefs van je zoon.

Vier je feestje daarboven
Met dit muzikaal eerbetoon aan zijn vader viert Danny zijn verjaardag: ‘Ik hoop dat hij er een feestje van maakt daarboven!’
Vanaf vandaag is deze speciale single te downloaden en te beluisteren via Spotify of op andere digitale streaming kanalen.
Het is een prachtig lied om de gedachte aan een dierbare, springlevend te houden!
Dank aan Ilske Helleman

X