Danny Poppinghaus timmert al een aantal jaren met succes aan de muzikale weg. Samen met producer Manfred Jongenelis heeft hij al een 8-tal gezellige nummers opgenomen die stuk voor stuk in de smaak vielenbij de liefhebbers van oer Hollandse volksmuziek. Zijn nieuwe single ‘Mijn kind’is de eerste in de reeks die enigszinsafwijkend is, maar daarmee geeft de uit Arnhem afkomstige wel aan voor welke sound hij heeft gekozen. Samen met Manfred werkt hij aan een nieuw 12 tracks tellend album die in juni 2021 gelanceerd
gaat worden. 5 liedjes, waaronder ook ‘Mijn kind’,zijn geschreven door Alie Bakker. Volgens Danny tovert zij met een paar aangereikte steekwoorden demooiste teksten uit haar hoed. 

Opvallend aan z’n nieuwe single is het aparte accordeongeluid dat wellicht gelijk wordt gelinkt aan Grad Damen. ‘Grad raakt met zijn gevoelige liedjes een groot publiek. Dat spreekt mij ook heel erg aan.
Zoals de titel al laat doorschemeren gaat het over mijn kind. Nou wil het geval dat ik samen met mijn vrouw 6 kinderen heb van respectievelijk 1,2, 5, 9, 11 en 12 jaar. We hebben dus niet stilgezeten. Ikgeniet er elke dag van en vindkinderen het mooiste wat er is. Naast dit onderwerp heeft Alie ook een lied voor m’nvrouw en m’n moedergeschreven. Het album krijgt daardoor een heelpersoonlijk tintje’, glundert Danny.

Danny’s vaste clipproducent Karl Kaspers heeft de beelden van ‘Mijn kind’ geschoten in huiselijke kring bij de familie Poppinghaus. Daarin is te zien hoeveel de kinderen voor hem betekenen.

Met dank aan: ScorePromotions

X