In het Drentse plaatsje Weiteveen, ligt de ‘veilige haven’ van Dennis Lippold. Deze 43 jarige singer/songwriter, is ruim 25 jaar actief in de muziek. De meest succesvolle jaren waren met bliXem, een feestband die menig feesttent en festival plat speelde. Ook succesvol was de periode bij Captain Scallywag (the pogues covers) waarmee De Zwarte Cross piste werd omgetoverd tot een Irish Pub. Ook als bassist in De Hoksons, was er succes met het coveren van Normaal nummers.

Toch blijft de gitaar, mandoline en banjo het fijnst om de nek van Dennis hangen, vandaar de eigen tracks! “Liedjes schrijven is iets dat me al jaren bezig hield. Ik was zo’n 14 jaar toen m’n eerste liedjes de pen uitvlogen. Al die jaren bleef het binnen de muren van ons huis. Nu zo’n 30 jaar later durf ik het aan om het in een professionele studio op te gaan nemen. Er zijn inmiddels 2 songs klaar en afgemixt.
Een lokale piraat gaf het duwtje om het nummer verder te lanceren.

De eerste single is het verhaal van “Ivo en Hugo” de kinderen van Hans en Mieke. En herkenbaar zijn ze zeker want we durven wel te zeggen dat in iedere buurt wel een “ivo en Hugo”is te vinden.

Met dank aan: Geert Hakse

X