FEYLUS brengt in Nederland zijn eerste Latin pop single “Quinientas Veces” uit
Luis Arteaga (Lima, Peru) is een Peruviaans zanger en songwriter die al op jonge leeftijd begon te zingen in het Peruviaanse kinderprogramma Hola Yola.
Momenteel is hij woonachtig in Nijmegen. In 2011 toerde hij met de pop/rockband Felipe door Mexico met het nummer Limbo en stond hij
in het voorprogramma van de populaire Mexicaanse rockband Camila.
Luis Arteaga besloot solo verder te gaan als FEYLUS wat staat voor emotie, nostalgie, liefde en liefdesverdriet.
Zijn muziek wordt over het algemeen beschreven als Latin pop met een mix van Urbano en kenmerkt zich om zijn traditionele en romantische teksten.
Hoe dit nummer tot stand is gekomen is wel heel bijzonder. Ik had liefdesverdriet door een verbroken relatie en ben toen een avondje gaan stappen met vrienden.
Een hele leuke avond gehad en wilde dit delen met iemand.
Ik heb toen met mijn goeie vriendin Alih Jey in Los Angeles gebeld, het was voor mij laat in de nacht en heb met haar alles kunnen delen, ook omdat zij mijn liefdesleven kent.
Tijdens dit gesprek kwamen we in een flow, pakten beiden de gitaren erbij en heb toen samen met haar dit liedje gemaakt.
Eigenlijk is dat toen allemaal best wel snel gegaan, met een mooi resultaat. Zo heb ik van iets verdrietigs, toch iets moois kunnen maken.
Of, zoals een wijs man ooit zei, elk nadeel heeft zijn voordeel.
Dank aan: Willem de Bie

X