Deze week komt het project uit van Jan Tekstra.
Hitschrijver & producer Jan Tekstra (Borsato, Maan, Jayh Jawson, Tabitha) presenteert met trots de release van een boek, een podcast en een nieuwe single.
Na jaren achter de schermen te hebben gewerkt staat Tekstra nu zelf in de schijnwerpers.

Hits & Winkeldochters
De hits van Jan Tekstra kent iedereen; ‘Je hoeft niet naar huis vannacht’ is inmiddels een klassieker en de recente hit ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’ van Maan wordt bekroond met een platina plaat.
Maar wat zijn dan die ‘winkeldochters’? Winkeldochters zijn de flops, de producten die te lang achter de toonbank blijven liggen en onverkoopbaar lijken.
Ook Tekstra heeft een aantal winkeldochters geschreven. Hij houdt van die winkeldochters, koestert ze, en wil ze met de wereld delen.
Tekstra schrijft er daarom een boek over en creëert een eigen podcast. Hierin onderzoekt hij de wondere wereld van het liedjes schrijven; wanneer is iets een hit en wanneer is het een flop?
Hoe komt het schrijven van een hit tot stand en hoe doen andere liedjesschrijvers dat eigenlijk?
En dan is er nog de winkeldochter die een tweede kans krijgt; de nieuwe single ‘jij en Ik’, geschreven en gezongen door Jan Tekstra zelf.

Boek Hits & Winkeldochters
In het boek vertelt Jan Tekstra op persoonlijke wijze over het liedjes schrijven en gebruikt hij een deel van zijn eigen songteksten als rode draad.
Zo neemt hij de lezer mee naar de vroegere hits van Marco Borsato, waarbij hij niet schroomt kritisch naar zijn eigen werk te kijken.
Maar ook legt hij liefdevol de nadruk op zijn teksten die géén hits zijn geworden, maar hem wel dierbaar zijn.
Het boek leest als een dagboek waarin je gaandeweg meer te weten komt over de schrijver zelf, zijn teksten en zijn werkwijze.
Tekstra neemt de lezers mee op zijn reis naar Portugal, in een zoektocht naar inspiratie die ontstaat na een periode van onverwacht persoonlijk verlies. Intiem, persoonlijk en leerzaam. https://www.hitsenwinkeldochters.nl (releasedatum 18-05-2020)

Podcast Hits & Winkeldochters
In de podcasts gaat Jan Tekstra in gesprek met andere bekende Nederlandse hit schrijvers.
Hit Schrijvers als Glen Faria (Davina Michelle), Okke Punt (Snelle) en Bram Koning (André Hazes Jr.) delen hun schrijfgeheimen, praten over hun hits,
de artiesten waar ze voor schrijven en uiteraard over hun ‘winkeldochters’.
Hartverwarmende en hilarische gesprekken waarin de luisteraar ongecensureerd mee kijkt in het creatieve brein van deze schrijvers.
Ook krijgt de luisteraar een verhelderend inkijkje in de industrie achter al die hits. In de eerste aflevering van de reeks podcasts gaat Jan Tekstra in gesprek met Glen Faria.
(releasedatum 28-05-2020)

Single ‘Jij en ik’
Naast het boek en de podcasts is er ook een nieuwe single. Of nou ja nieuw… ‘Jij en ik’ heeft Tekstra ooit voor een andere artiest geschreven, maar het liedje werd niet uitgebracht.
En dat terwijl hij er heilig van overtuigd was dat het een hit zou kunnen zijn.
Deze winkeldochter krijgt daarom een tweede kans en is alsnog uitgebracht, in de originele versie, gezongen door de schrijver Jan Tekstra zelf.
Simpel, zonnig, vrolijk en ongelofelijk catchy

Dank aan Ilske Helleman

X