Maarten Amesz
Gedreven door het verlangen naar leven, passie, avontuur en schoonheid verhuist liedjesschrijver Maarten Amesz op zijn twintigste naar Amsterdam om daar een band te beginnen.
Geworpen in een nieuwe wereld, neemt het leven soms stevige wendingen, niet in de minste plaats door de vele ontmoetingen met tal van markante personen die de stad rijk is.
In de onderstroom van deze sociale extase ontstaat er een vreemde leegte en stilstand, waar maar moeilijk bij aan te sluiten valt door de drukte van de stad.
Er doet zich een ambiguïteit voor, die door deze ontmaskering ineens overal zichtbaar is. De gezelligheid wordt melancholisch, de vaart krijgt stilstand en de liefde wordt pragmatisch.
Amsterdam laat in haar prachtige glimlach ineens haar tanden zien en toont zich soeverein in haar machtige en bezwerende aantrekkingskracht.

Singersongwriter Maarten Amesz lanceert in 2020 zijn Nederlandstalig debuutalbum, na jaren in Engelstalige rockbands gespeeld te hebben.
Met gitaar, zang en een beetje percussie ontstaat er in dit nieuwe project ruimte voor het kleine, het poëtische en het subtiele.
Het resultaat is een geheel van mooie en pure liedjes die de luisteraar meeneemt in magische, existentiële werelden. De gitaar is zacht, de stem spreekt en de woorden meanderen.
In dezelfde stijl volgt ook een Engelstalig album, dat als tweeling gezien kan worden van het Nederlandse.
De nieuwe muzikale wending volgt het persoonlijke levenspad van Maarten dat zich kenmerkt door stilte en bezinning, vaak gevonden in het prachtige duinlandschap dat Nederland rijk is.
De wandelingen brengen inzichten die zich in liedjes nestelen en zo verslag doen van een reis naar vrijheid, inzicht en ruimte.

Home

Dank aan: MuziekPromotor

X