Margretha neemt prachtige single op in studio Arnold Muhren mmv bekende muzikanten.
Margretha levert met ‘Spelen’ een productie af die net even iets anders is dan dat we van haar gewend zijn.
Gezien de gerenommeerde muzikanten die hieraan hebben meegewerkt, kan het niet anders dan een groot succes worden.
De tekst is geschreven door Ton Dijkman en Edwin de Groot.
Deze mannen hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in de muziekwereld, mede door de samenwerking met Marco Borsato-bassist Wilbrand Meischke, gitarist Jaap Kwakman,
pianist & producer Jeroen Englebert, violist Frank van Essen. Ton Dijkmans op drums én backing-vocals Ingrid Simons hebben ervoor gezorgd dat alles gewoon klopt.
De opnames vonden plaats bij Studio Arnold Mühren o.l.v. Patrick Mühren. De single verschijnt op het Rood-Hit-Blauw label.
Tijdens de opname van het duet ‘Als je vrienden hebt’ welke Margretha samen met Albert van Benthem uitbracht, sprak Ton Dijkman haar aan.
Margretha ‘Ton vertelde dat hij al een tijdje een liedje had liggen waar hij een zangeres voor zocht.: Het zou echt iets voor mij zijn.
Ton stuurde me de demo en ik vond het gelijk een hele toffe track. Ik belde hem op en riep direct JA!, die wil ik graag opnemen. We hebben het nummer een beetje ‘eigen’ gemaakt.
Ik had nooit gedacht om over dit onderwerp ooit te zingen. Ik hou van de melodie en het is prachtig geschreven.
Met een aantal topmuzikanten die hun vak verstaan zijn we twee dagen aan de slag gegaan in de studio. Dat zijn de mooiste dingen die je als zangeres mee kunt maken.
Dat hoor je terug in de finale versie’. De beelden voor de clip zijn geschoten door de mannen van Liberate96 in de Utrechtse Metaal Kathedraal.
De oude elementen en de medewerking van een aantal muzikanten van de Tiny Little Bigband leveren schitterende plaatjes op. Ook de hond van Margretha is weer te bewonderen.
‘Koe moest er gewoon bij zijn. Hij is voor mij heel belangrijk, onthult Margretha.
De CD single ‘Spelen’ is vanaf 20 maart 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.
De videoclip ter promotie van de nieuwe single is binnenkort op diverse Televisiekanalen/Platforms en YouTube te zien.
Dank aan: Ilske Helleman

X