‘Multitudes’ is de eerste single van het nieuwe album waar Paul Numi momenteel alweer aan werkt en dat in het najaar zal verschijnen. Het is de opvolger van de goed ontvangen single ‘My Day will Come’. Opnieuw lekker retro, maar zeker ook van deze tijd. Paul Numi is een indie artist, geïnspireerd door de sounds van de 80’s. Paul is in de vroege jaren 80 actief, met o.a. voorprogramma’s voor U2, Echo & The Bunnymen, TC Matic, en vele anderen (met “Angry Voices”).

Na zijn universitaire studies nam Paul Numi zijn leven een andere wending en ging hij als business executive de internationale toer op. Hij was actief in topposities bij Procter&Gamble en Imperial Brands en woonde in London, Bristol, Casablanca, Genève, Jeddah en Warschau. Toch bleef muziek een constante want op zakenreis ging de gitaar steevast mee. ‘s Avonds speelde hij dan overal concerten: van New York tot Boston, Tel Aviv en Moscou.

Nu hij terug in Vlaanderen is,neemt de muziek weer een centrale plaats in. Eind vorig jaar verscheen zijn comeback album ‘Chimera’. In de jaren 80 zou Numi zijn muziek het “New Wave” label opgeplakt krijgen. Joy Division, The Cure, Britpop – en meer recente bands zoals Editors en Bloc Party – hebben Paul Numi’s stijl beïnvloed. Recensies uit de UK verwijzen ook opvallend vaak naar David Bowie.
Paul zijn teksten zijn poëtisch, overtuigend en toegankelijk.

Met dank aan: MuziekPromotor

X