De bekende YouTubers van Creators FC spelen regelmatig voetbalwedstrijden voor het goede doel, waarbij duizenden euro’s worden opgehaald. Met het WK in aantocht pakken ze extra uit. In samenwerking met WK-hitkoning Wolter Kroes en DJ Feierbiest werd een ode aan Louis van Gaal geschreven. De opbrengsten van het lied gaan de komende maanden volledig naar Spieren voor Spieren.

Voetballen én zingen voor het goede doel

Het idee van een ode kwam voort uit het respect dat er is voor Louis van Gaal. Een strijder in de goede zin van het woord. Daarnaast is Van Gaal ere ambassadeur van Spieren voor Spieren, zo werd het goede doel voor deze actie gekozen.

Dat de voetballende YouTubers en influencers kunnen zingen, wisten ze zelf ook niet. “Maar met Wolter voorop komen we een heel eind hoor” Lacht Roy van Rossum, coach van Creators FC. Hij vult aan: “Met deze hit willen we natuurlijk geld ophalen voor het goede doel, maar ook Van Gaal en ons team heel veel succes wensen bij het WK. Wij hebben er ongelofelijk veel zin in.”

Toch nieuwe WK-hit voor Wolter Kroes

Eerder kondigde Kroes aan dat hij geen nieuwe WK-hit zou maken voor dit jaar. Maar hij bedacht zich voor dit project. “Toen ik hoorde van het plan, de samenwerking, de ode en het goede doel, was ik om. Het is waanzinnig leuk om dit met z’n allen te doen, we zetten ons samen in voor een fantastisch doel. En wie weet helpt het ons als bonus naar de overwinning…” De WK-hit ‘Onze Leider’ verschijnt op 7 november om 16.00 uur via Spotify en YouTube.

Tikkie voor Spieren voor Spieren

Tegelijk met de release van het nummer wordt ook een donatie campagne gestart. Via onzeleider.nl kunnen mensen door middel van een Tikkie geld doneren aan Spieren Voor Spieren. Zowel Kroes als de YouTubers en influencers zetten zich in deze periode in voor het goede doel.

Over Wolter Kroes

Volkszanger Wolter Kroes zingt al jaren mee in de top van Nederland. Hij is o.a. bekend van zijn hits ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’ en ‘Viva Hollandia’. Kroes is een graag geziene gast in radio- en tv-programma’s.

Over Creators FC

Met ruim 193K subscibers op YouTube, 129K op Instagram en 355K op TikTok, behoren de Creators FC tot één van de populairste kanalen van Nederland en België met in het elftal de grootste YouTubers en influencers onder leiding van Roy de Coach. Creators FC heeft sinds de oprichting ruim € 500.000 opgehaald voor diverse goede doelen.

YouTubers en influencers die meewerken aan dit nummer: Maaike van Houten, Chahid Charrak, Sem de Coninck, Ilse van Esch, Ricky Lucassen, Dani Hagenbeuk, Sebas de Jong, Edward van Cuilenborg, Roy de Coach, Chachi Versachi, Denise van Dijk, Dennis Kroon, Boer Ayoub, Vincent Visser, Niek Roozen, Frank Slotta, Alessio de Martino, Mascha Lange & Donegi Abena.

Met dank aan: Ilske Helleman

Het bericht DJ Feierbiest x Wolter Kroes x Creators FC – Onze Leider verscheen eerst op Lucky Joe Magazine.

Generated by Feedzy
X