Gerry Holland zingt het Corona het land uit
“We zijn er nu wel klaar mee”, zingt Gerry Holland, “we schoppen dat virus uit het land. Vrolijk als altijd zingt de sympathieke volkszanger uit de Jordaan dat hij weer wil knuffelen met oma en zijn ouders.
Dat afstand houden valt niet altijd mee, als die vent gaat hoesten dan lig ik straks op de IC.
Gerry kreeg het idee voor zijn nieuwe liedje tijdens zijn reeks coronaconcerten voor verzorgings- en bejaardentehuizen, ook voor mensen met een beperking.
“Ik merk dat de mensen er klaar mee zijn. Ze willen weer vrolijk zijn, en als het kan in de polonaise naar buiten. Maar wel op 1.5 afstand”. Het is echt “een aanstekelijk liedje” schatert hij.
“Ik ben geen dokter, ik ben geen minister-president, ik ben zanger” zegt hij, “ik wil met dit liedje de mensen troosten en moed geven. Ik hoop dat de mensen het via het internet met elkaar gaan delen.”

De Amsterdamse zanger, bekend van hits als “De meisjes van het leven”, “Laat de hele boel maar waaien” en “Lachen is het beste medicijn” zette vorige maand de promotie stop voor zijn Songfestivalliedje
“Holland Douze Points” vanwege de Coronacrisis.
De opnames van een videoclip op de trappen van Ahoy in Rotterdam werden verschoven naar volgend jaar.
Gerry zingt zijn nieuwe single “We zijn er nu wel klaar mee” voor het eerst live in zijn concert op 18 april in Amersfoort, buiten bij Verpleegtehuis Lichtenberg.
Hij werd daarvoor persoonlijk gevraagd door Hanny Veerkamp. Hanny is bekend van De Veerkampjes, die in de NCRV-serie Man Bijt Hond en later Shownieuws van SBS6 te zien waren.
Hanny zou eigenlijk meezingen op de single, maar zag daar vanwege de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven op het laatste moment vanaf.

Het concert in Amersfoort zal live worden gestreamd via Facebook. De tekst van het liedje is geschreven door Bas van Vuren op muziek van Kees Tel.
Arjan Veneman deed de productie in de beroemde studio van Hans Aalbers.
De hoes is zoals altijd van Robert Gort.

Met dank aan: All 4you events

X